Jednostavno je neuništiv: Zlatan Ibrahimović je ispisao historiju nogometa u Italiji

Dijeli

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović sinoć je ispisao historiju italijanske Serije A te postao najstariji igrač koji je postigao gol.

Ibrahimović je u meču protiv Udinesea prvo promašio penal, koji je potom ponovljen, a iz drugog pokušaja 41-godišnjak bio uspješan i pogodio je za 1:1, čime je ujedno i ispisao historiju Serije A.

Naime, on je postao najstariji strijelac u ovom takmičenju, a gol je postigao u trenutku kada je imao 41 godinu i 166 dana. Ranije, rekord je držao Alessandro Costacurta, koji se u listu strijelaca upisao kada je imao 41 godinu i 25 dana, a bilo je to u maju 2007. godine.

Ipak, Milan se nije proslavio u ovom meču i ako ih je Ibrahimović vratio u igru, ubrzo su primili drugi gol, da bi u nastavku susreta primili i treći te tako izgubili svaku šansu da izbjegnu poraz.

Nakon reprezentativne pauze u narednom kolu Milan će u goste kod Napolija, ekipe koja će sada već izvjesno osvojiti titulu prvaka.Što se tiče Ibrahimovića, iako se tek nedavno opravio od povrede zbog koje je van terena bio devet mjeseci, on će biti dio nacionalnog tima koji će pokušati izboriti plasman na Euro. Švedski selektor Janne Anderson pozvao ga je za kvalifikacione utakmice protiv Belgije i Azerbejdžana, što je samo još jedan dokaz da je čovjek koji jednostavno pomjera granice.

Klix.ba