Gasi se reality Zadruga, potvrdio Željko Mitrović

Dijeli

Vlasnik srbijanske televizije Pink Željko Mitrović donio je odluku o gašenju kontroverznog reality programa Zadruga

“Na preporuku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program ‘Zadruga’. Vjerujem da je jedinstvo Srbije i procjena predsednika Republike, važnija od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa”, napisao je Mitrović.

Reality show Zadruga se sa ponosom na Pinku emituje od 2017. godine i kroz kuću su prošle stotine učesnika iz Srbije, ali i ostalih zemalja regiona.

Gledatelji su putem nacionalne frekvencije u Srbiji mogli 24/7 uživo gledati fizičke obračune, gnusne uvrede i psovke, vrijeđanje na svakoj mogućoj osnovi, nasilja nad ženama, eksplicitne scene seksa, širenje bluda i nemorala, promovisanje nasilja, kriminala, poroka…

Iako su građani peticijama dugo vremena pokušavali da se ovaj reality zabrani, vlasnik Pinka i vladajući režim Srbije na to nisu pristajali. Važnije od svega je bila enormna zarada koju je donosio ovaj gledani reality, ali i jeftina zabava za narod dok su političari istovremeno igrali svoje igre.

Ova vijest dolazi uoči velikog mitinga u Beogradu iza kojeg stoji vladajući režim na čelu s predsjednikom Vučićem. Taj miting će biti kontraprotest demonstracijama koje su proteklih sedmica održavali nezadovoljni građanije Srbije i opozicija.

Jedan od zahtjeva organizatora protesta “Srbija protiv nasilja” jeste i prekid emitovanja Zadruge i sličnih reality programa.

Ostali zahtjevi su zaustavljanje promocije nasilja, a to podrazumijeva momentalnu smjenu svih članova REM-a.