Maloljetnici koji su pretukli bh. sportiste u Baru priznali krivicu: Evo šta tvrde da je povod

Dijeli

Nakon što su četvorica maloljetnika koji su osumnjičeni da su fizički napali dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo, saslušani u prisustvu roditelja u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar, tužilac im nije odredio zadržavanje.

– Oni su priznali djelo i izrazili kajanje – potvrđeno je Primorskom portalu u ODT Bar.

Prema saznanjima Primorskog portala, maloljetnici iz Bara su istakli da povod napada nije na nacionalnoj osnovi. Naveli su da je incidentu prethodilo verbalno prepucavanje.

Policija je u redovnom postupku podnijela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva.

Tužilaštvo će prikupiti dokaze i nakon što se saslušaju i oštećeni, predmet će biti u redovnoj proceduri.

Povrijeđeni maloljetnici iz Bosne i Hercegovine su članovi AK Sarajevo i u Baru su bili na pripremama.

Policija u roku od 24 sata rasvijetlila slučaj. Uhapšen je peti akter, Baranin Božidar Kaluđerović (18) iz Bara kome je određeno zadržavanje do 72 sata nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a u vezi sa fizičkim napadom na dvojicu maloljetnika iz Sarajeva, u naselju Šušanj. On nije priznao krivično djelo.

Postupajući tužilac donio je rješenje o zadržavanju do 72 sata u kojem roku će biti podnijet predlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Baru, potvrđeno je u ODT Bar.

Majka jednog od maloljetnika iz Sarajeva koji je napadnut u Baru, novinarka Arduana Pribinja, kazala je da je njen sin nakon preksinoćnjeg incidenta dobro, ali da će njegov drug, koji je bio hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore, transportovan u Sarajevo, gdje je operisan.

– Harun je dobro. Prošao je s posjekotinama na potiljku i modricama. Alija je operisan u Sarajevu. Nadamo se najboljem ishodu – navela je ona na Twitteru.

(Vijesti.ba)