Zijah Sokolović nasmijao Kakanjce na završetku prvog dana festivala “Kakanjski dani”

Dijeli

U parku Doma kulture u Kaknju sinoć je održana predstava Zijaha Sokolović “Lijevo, desno glumac” kojom je završen prvi dan festivala “Kakanjski dani”.

Predstava Zijaha Sokolovića koja govori o načinu pripreme jedne predstave u kombinaciji sa našom svakodnevnicom u kojoj smo u konačnici svi glumci u subjektivnim doživljajima i objektivnim očekivanjima, nasmijala je više desetina posjetilaca u parku Doma kulture u Kaknju gdje je održan posljednji program prvog dana festivala “Kakanjski dani”.

Direktor JU Kulturno-sportski centar Kakanj Mirza Mušija je prije predstave kazao da je prvi dan ispunio sva očekivanja te da je odziv građana Kaknja na događaje, posebno na “Kviz na otvorenom”, bio veliki te da se nada da će tako biti i narednih dana.

Danas su na programu Dani poljoprivrede i poduzetništva, promocija knjiga za djecu, odbojkaški turnir na otvorenom te predstava “Čorba od kanarinca” koja počinje u 20 sati u parku Doma kulture.

U subotu, 30. jula bit će održana 5. kakanjska utrka na pet kilometara “Kakanj za 5” na kojoj se očekuje učešće oko 400 trkača iz cijele Bosne i Hercegovine.

(Klix)