Završeno asfaltiranje i sanacija puta Donje Moštre – Poriječani

Dijeli

Nakon obavljenih svih pripremnih radova, polaganja cijevi, polaganja plinskih cijevi i spajanja Donjeg Moštra i Porječana plinskom mrežom, proširenja raskrsnice u Donjem Moštru, koja je godinama unazad predstavljala veliki problem prilikom saobraćanja ovom dionicom, danas bi trebalo biti završeno asfaltiranje i sanacija puta između Donjeg Moštra i Porječana.

U pitanju je još jedan veliki projekat izgradnje i uređenja putne infrastrukture na području grada Visoko, a vrijednost ovog projekat je 300.000 KM. Nakon asfaltiranja ove dionice preostaje i most na rijeci Bosni koji spaja Moštre i Porječane, a koji bi se uskoro trebao naći u projektima sanacije i obnove, nakon čega će ovaj putni pravac biti upotpunosti i završen, a nakon toga slijedi i uređenje dionice puta od Porječana prema Mulićima koja se nalazi u jako lošem stanju.

Važno je pomenuti kako će u narednim danima biti asfaltirana i raskrsnica pored džamije u Donjem Moštru, koja će se tako naći u sanaciji ovog izuzetno važnog i frekventnog putnog pravca.

Visoko.gov.ba