Zahiragić: Govorili su da dolaze po nas u cijeloj BiH, nisu se značajnije pomjerili iz KS, a ni tu nas nisu pobijedili

Dijeli

U Kantonu Sarajevo je SDA također pobjednička stranka, uprkos svim problemima sa kojima smo se suočavali posljednje 4 godine, naveo je

Nakon objave utvrđenih rezultata izbora novi/stari zastupnik u Skupštin KS Haris Zahiragić (SDA) se zahvalio svima koji su glasali za njega i kazao je da će dati sve od sebe ih ne iznevjeri.

– U konačnom poretku od svih 500-600 kandidata, uključujući i sve nosioce listi među kojima nisam bio, ostvario sam 4. rezultat za Skupštinu Kantona Sarajevo. Kada je u pitanju SDA, ostvarili smo pobjedu u svim kantonima i na svim nivoima. Ukupno, SDA je za državni nivo osvojila oko 243 hiljade glasova u entitetu FBIH, a u entitetu RS još 30 hiljada (tamo je istina nastupala sa drugim probosanskim strankama) – naveo je Zahiragić.

Čestitao svima

Kazao je da su liste  SDA za državni nivo osvojile oko 273.500 glasova, što je, smatra on, impozantan rezultat.

– Čestitam svim kandidatima koji su osvojili mandate, ali naravno i onima koji nisu a dali su svoj doprinos ovoj velikoj pobjedi. U Kantonu Sarajevo je SDA također pobjednička stranka, uprkos svim problemima sa kojima smo se suočavali posljednje 4 godine. Iskreno, nisam zadovoljan ovom pobjedom u KS, ali ipak 40-tak hiljada glasova (15 hiljada manje nego prije 4 godine) i činjenica da smo bez Vlade i načelnika u gradskim opštinama ipak ostali prva stranka u KS, dobar su temelj za naporan rad koji će u perspektivi vratiti potpuno povjerenje građana KS u SDA – napisao je Zahiragić.

Galama neće pomoći

Nakon toga je postavio pitanje: “Sjećate li se kako su najavljivali da dolaze po nas u cijeloj Državi?”

– Opet se nisu značajnije pomjerili iz Kantona Sarajevo, a ni tu nas nisu pobijedili. Nikakva galama i medijska kampanja ne može i neće sakriti prave izborne gubitnike – zaključio je Zahiragić.

Avaz.ba