VLADA ZDK OPREDIJELILA 200.000,00 KM ZA GRAD VISOKO

Dijeli
Početkom sedmice gradonačelnik Ganić potpisao je ugovor kojim je osigurano 200.000,00KM za Visoko, a danas je odobreno novih 200.000,00KM kao podrška sufinansiranju sanacije saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići, sa izgradnjom javne rasvjete, oborinske i fekalne kanalizacije sa sanacijom ulice Kadije Uvejsa i Bosne Srebrene. Pomenuta saobraćajnica se koristi kao zaobilaznica regionalnog puta za teretni saobraćaj.
“Saradnja s većim nivoima vlasti nema alternativu to sam govorio ranije, a kažem i sada. Svakodnevno osiguravamo sredstva za razvojne projekte u našem Visokom. Kada su prijatelji Visokog na većim nivoima vlasti saradnja je uvijek bila na visokom nivou. Ovo je prilika da se posebno zahvalim premijeru Piviću, ministru Vrači, ministru Šabaniju i zastupniku Vahidu Ramiću na nesebičnoj podršci kako bismo osigurali pomenuta sredstva. Uskoro očekujemo i potpisivanje ugovora za obezbjeđenje još 500.000,00KM za projekat rekonstrukcije ulice Čaršijska i ulice Alije Izetbegovića. Pored razvoja infrastrukture, značajan dio resursa i vremena usmjeravamo i na obezbjeđenje finansijskih sredstava kako bi Visoko ostalo veliko gradilište i u narednom periodu.” – kazao je gradonačelnik Ganić.
Grad Visoko je za sanaciju ovog važnog putnog pravca raspisao tender 15.12.2022. godine. Zbog određenih žalbi i tužbi izvođača radova i sporog postupanja Ureda za razmatranje žalbi u Sarajevu i Suda BiH još uvijek je predmet u proceduri rješavanja čime je blokirano izvođenje radova na saobraćajnici koja je u jako lošem stanju.