Visočki aeromodelari na “KRKA CUP-u 2022”

Dijeli

„KRKA CUP 2022 – tradicionalno takmičenje vazduhoplovnih modelara u organizaciji aerokluba Krka Novo Mesto, a koje se boduje za Svjetski kup FAI-a međunarodne vazduhoplovne federacije i ove godine je održan 15. i 16. oktobra na terenu Šentjernej kod Novog Mesta u Sloveniji u klasama F1ABC.

Konkurencija je i ove godine bila izuzetno jaka iz 14 zemalja regije i centralne Evrope uz participaciju više od 60 takmičara. Učešće su uzeli i takmičari iz Bosne i Hercegovine iz aeroklubova Izet Kurtalić Visoko i Krila Sarajeva iz Sarajeva. Iz našeg visočkog aerokluba u klasi F1B modeli na pogon gumom – gumenjaci Faruk Čabaravdić je u juniorskoj kategoriji osvojio prvo mjesto i maksimalni broj bodova što ga trenutno dovodi i na prvo mjesto u poretku FAI (www.fai.org) Svjetskog kupa za juniore u ovoj klasi. U prošloj 2021. godini je već napravio izvrstan rezultat završivši na drugom mjestu u konačnom poretku Svjetskog kupa.

U seniorskoj kategoriji Malik Čabaravdić je osvojio solidno peto mjesto, a iz aerokluba Krila Sarajeva su nastupili Alen Halak i Azem Diver.

Do kraja godine i konačnog rangiranja u poretku Svjetskog kupa nije ostalo još puno takmičenja tako da se nadamo da će ovakav poredak ostati do samog kraja.“