Visočki aeroklub Izet Kurtalić osvojio zapažene rezultate na takmičenju u Mostaru

Dijeli

U subotu 08.10.2022. godine na terenima Mostarskog blata kod Mostara u organizaciji AK “Zenica” i Vazduhoplovnog/Zrakoplovnog saveza Bosne i Hercegovine su održana dva takmičenja, Federalno prvenstvo i Kup Grada Zenice 2022. Takmičenja aeromodelara u slobodnoletećim modelima u kategorijama F1A, F1B i F1H na kojem je učestvovao 22 takmičar iz Visokog, Sarajeva, Mostara i Zenice.

Na takmičenju su učešće uzeli i članovi aerokluba Izet Kurtalić Visoko, Elmin Kerkez u kategoriji F1A jedrilice pri tom osvojivši 1. mjesto sa maksimalnim brojem bodova ispred drugoplasiranog Hamze Zilića i trećeplasiranog Ferida Zilića članova aerokluba Zenica.

U kategoriji F1B modeli na pogon gumom Malik Čabaravdić je osvojio 1. mjesto ispred drugoplasiranog Predraga Šarkinovića iz Sarajeva i trećeplasiranog Milivoja Nedića iz Zenice.

U juniorskoj konkurenciji kategorije F1H prvo mjesto je osvojio Emir Kovačević, drugo mjesto Amir Plaćo oba iz Zenice dok je treće mjesto zauzeo najmlađi takmičar Sanjin Šarkinović iz Sarajeva.

U kategoriji jedrilica F1A juniori prvo mjesto je osvojio Hamza Zilić drugi je bio Ahmed Zilić, a trećeplasirani Bilal Čosić, svi iz aerokluba Zenica.

Odličan teren Mostarskog blata kraj Mostara i lijepo sunčano vrijeme uz veoma dobru organizaciju su doprinijeli da takmičenja proteknu u najboljim uslovima za same učesnike.

Aeroklub Izet Kurtalić