Urnebesne reakcije na pobjednika Eurosonga, mnoge podsjeća na Simonidu Puhalo

Dijeli
Švicarac Nemo je nakon pobjede na 68. izdanju Eurosonga postao tema na društvenim mrežama, a mnoge Balkance je izgledom podsjetio na Simonidu Puhalo iz legendarne predstave “Audicija”.

Nemo je nastupio u suknjici istog kroja kao ona koju je glumac Admir Glamočak prvi put nosio davne 1984. godine na premijeri spomenute predstave.

“Konačno i Simonida Puhalo da prođe audiciju i da pobijedi”, “Porodila se Simonida Puhalo”, “Koliko smo ispred svijeta. Simonida Puhalo je to sve znala”, neki su od komentara.

Predstavnik Šivcarske je privukao pažnju javnosti i po izjavi da se identifikuje kao nebinarna osoba.”Želim da vam se zahvalim. Nadam se da će ovo takmičenje ispuniti svoja obećanja i nastaviti da se zalaže za mir i dostojanstvo za svaku osobu na ovom svijetu”, rekao je nakon što je pobijedio.

Dodao je da mu mnogo znači to što sve više ljudi počinje razumijevati nebinarne osobe. Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, Bosna i Hercegovina je sa Simonidom Puhalo bila daleko ispred svog vremena.

Predstava “Audicija” je u februaru 1986. godine stigla i na male ekrane, što je pomoglo jednom teatarskom djelu da postane fenomen.Nakon što su osvojili srca Sarajlija, tadašnji studenti glume Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina, Branko Đurić i Željko Ninčić postaju imena koja zna cijela bivša Jugoslavija.

Klix.ba