U zeničkim mjesnim zajednicama struja puštena prije, a ugašena nakon izbora

Dijeli

U toku predizborne kampanje na području Grada Zenice u mjesnim zajednicama Bistrica i Mošćanici u rad je puštena javna rasvjeta, koju su mještani godinama čekali, ali iz Elektroprivrede je saopćeno da je nelegalno priključena te su mještani ponovo u mraku.

Oduševljenje mještana Mjesnih zajednica Mošćanica i Bistrica nije se moglo sakriti, ali i s razlogom, s obzirom da i danas više od 25 godina nakon rata pojedine mjesne zajednice, nemaju javne rasvjete.

Međutim, ulice u ove dvije mjesne zajednice su u mraku nakon što je ustanovljeno da je izvršeno nelegalno priključenje javne rasvjete čije je puštanje u rad ozvaničio gradonačelnik Fuad Kasumović.

Iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine su kazali da su 29. septembra u naselju Mošćanica, na osnovu prigovora kupaca, izlaskom na teren utvrdili da je nelegalno priključena javna rasvjeta preko dva mjerna mjesta kod mještana Mošćanice (identitet poznat redakciji). Prigovori kupaca su uslijedili i u MZ Bistrica gdje je utvrđeno da je nelegalno priključena javna rasvjeta preko mjernog mjesta mještanina.

“Navedeni priključci instalacija javne rasvjete su isključeni sa distributivne mreže”, kazali su iz Elektroprivrede.

Razočarani su i u mjesnim zajednicama. U MZ Bistrica su okrivili Elektroprivredu, koju su poistovijetili sa SDA, što im je ugašena javna rasvjeta 24 sata nakon završetka izbora, dok su u MZ Mošćanica kazali da Elektroprivreda još nije dala dopuštenje za rad rasvejete iako su mještanin i predsjednik MZ dozvolili priključak na ličnu struju kako bi imali rasvjetu.

Iz Elektroprivrede su napomenuli da postoje jasne procedure priključenja na distributivnu mrežu za snabdijevanje javne rasvjete te da se ovdje radilo o nelegalnim priključcima jer procedure nisu ispoštovane.

Klix.ba