U MIZ Visoko upriličeno predavanje i druženje za žene

Dijeli

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Visoko – Odjel za brak i porodicu MIZ Visoko sinoć je u džematu Donja Mahala upriličeno predavanje i druženje za žene. Predavanje je održala dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Na početku druženja prisutnima se obratio i dobrodošlicu zaželio imam džemata Donja Mahala hfz. Faris-ef. Begić.

Dr. Malkić je govorila o potrebi slijeđenja kur’anskih imperativa i smjernica, te poruka i preporuka Muhammeda, s.a.v.s., koje se odnose na lični, bračni i porodični život, kao i na odgoj djece. Poseban akcenat je stavila na obavezu i potrebu odgoja od najranije dobi djeteta i usmjeravanje roditeljske pažnje i brige na ponašanje djece, te stalno i pravovremeno korigiranje njihovih postupaka.

Nakon predavanja i jacije-namaza prisutnima se obratio glavni imam MIZ Visoko Midhat-ef. Čakalović, nakon čega je uslijedilo druženje za žene.

Predavanje dr. Safije Malkić, voditelja Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH prvo je predavanje u okviru novog ciklusa predavanja koja će biti organizovana svake sedmice. Riječ je o još jednoj od aktivnosti MIZ Visoko u okviru obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda, s.a.v.s.

Preporod.info