Treći protestni skup u Podgorici, okupljeni poručuju: Nikad Crna Gora kakvu Vučić sanja

Dijeli

Na platou ispred Skupštine Crne gore večeras se održava treći po redu protestni skup. Organizatori skupa zahtijevaju povlačenje izmjene Zakona o predsjedniku, deblokadu Ustavnog suda, kao i hitne vanredne parlamentarne izbore.

Treći protestni skup i večeras se održava pod sloganom “Ima nas”, a nakon okupljanja ispred skupštine, planirana je i šetnja učesnika.

Prošlosedmični protesti okupili su, kako su prenijeli crnogorski mediji, više od 20.000. Tada su poslate poruke poput: “Evropo ne žmuri, dok smrkava Crnoj Gori”, “Pobijedit ćemo i u ime onih koji su morali da odu”, “Ima nas za Crnu Goru i za EU”, “Listaj goro, cvjetaj cvijeće…”

I večeras su, pored velikog broja građana, prisutne i brojne policijske snage kako bi osigurali da neće doći do bilo kakvog rušenja javnog reda i mira.

Kao i na prethodnim skupovima, građani su stigli iz gotovo svih krajeva Crne Gore, a na večerašnjim protestima istaknuti su transparenti sa natpisima “Ima nas, za Crnu Goru, za EU”, “Ne damo te Crna Goro”.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović poručio je, da će večeras kao građanin i poslanik, biti zajedno sa građanima ispred Skupštine Crne Gore. Kazao je da će to biti najmasovniji skup do sada.

“Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno osjećaju posljedice ekonomske i finansijske krize, urušavanja zdravstva i školstva, pridružit će nam se. Svako onaj koji vidi kako se žile kucavice države, energetske kompanije i strateški resursi države, namjenski uništavaju i srozavaju, i koji će snažno braniti Ustav države i vladavinu prava, te evropsku budućnost i normalan život za crnogorske građane, dići će snažno glas protiv takvih pošasti”, kazao je Popović.

Građanski aktivista Predrag Vušurović kazao je da je njihovu peticiju za povlačenje Zakona o predsjedniku do sada potpisalo 35.000 ljudi.

“Nikad Crna Gora kakvu Vučić sanja. Crna Gora je ustala”, poručio je Vušurović i dodao da žele stabilnu Crnu Goru, a ne “Dritanov spektakl”.

Klix.ba