Svečano obilježen završetak radova na OŠ “Kulin Ban” Visoko

Dijeli

Povodom 29.augusta – Dana Grada Visoko danas je upriličena svečanost u OŠ “Kulin ban”, a pored obilježavanja Dana Grada povod je bio i završetak radova na uređenju, utopljavanju i konverziji grijanja na ovoj školskoj ustanovi.

Školu su posjetili gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, ali i predstavnici Vlade ZDK na čelu sa premijerom Mirnesom Bašićem, kao i ministrima Dariom Pekićem i Spahijom Kozlićem.

– Danas treba da smo svi sretni i zadovoljni jer smo uspjeli da uložimo preko 540.000 KM u ovu školu. Sretan sam kao gradonačelnik, bio sam sretan i kao premijer, ali sam sad posebno sretan nakon što smo sve ovo realizovali, jer je OŠ “Kulin ban” ogledalo i ukras našeg grada. Važno je da smo u sklopu projekta uspjeli uraditi konverziju grijanja na plin i time osigurati čišći zrak našim građanima. – poručio je gradonačelnik Mirza Ganić.

Prisutnim nastavnicima i školskom osoblju obratili su se i premijer Bašić i ministar Kozlić koji su zaželjeli sretan Dan Grada Visoko svim prisutnima, ali i svim građanima Visokog, te kazali kako će ovakvih projekata biti i u budućnosti u našem gradu. Važno je napomenuti kako je uz ovaj školski objekat ulaganja u obrazovne institucije u Visokom u proteklih godinu dana iznosilo preko 2 miliona KM što je iznos koji nikada ni blizu nije realizovan u ove namjene.

(Visoko.gov.ba)