Sutra počinje visočki vašer

Dijeli

Tradicionalni dani trgovine u sklopu manifestacije “Visočko ljeto” počinju sutra, (27. jula) i trajat će do 2. augusta. Posjetioci će moći uživati u raznovrsnom asortimanu proizvoda koji će biti izloženi na visočkim štandovima.

“Danas se završavaju svi poslovi koji su vezani za pripremu održavanja drugog dijela manifestacije ‘Visočko ljeto’, Dani trgovine. Odziv zainteresovanih za zakup štandova je veliki, tako da smo do danas rezervisali oko 350 lokacija na kojima će biti postavljeni štandovi. Izlagači koji će doći u Danima trgovine su iz svih gradova BiH, tako da će i asortiman proizvoda koji će biti ponuđen u Ulici Alije Izetbegovića i Čaršijskoj, u Danima trgovine biti raznovrstan. Svi koji dođu u ovih sedam dana i posjete Visoko, sigurno će biti zadovoljni”, rekla je Predsjednica OO manifestacije “Visočko ljeto”, Edina Ferizović.

Dani kulture i sporta u našem gradu traju od 21. jula, a petu noć ove manifestacije obilježila je bosanskohercegovačka grupa Zoster. Tokom festivalskog bloka ovog čuvenog sastava mogle su se čuti pjesme “Kuda idu svi ti ljudi”, “Sve čega nema”, “Sve u svoje vrijeme”, a najveće ovacije publike izazvala je numera “Ko je jamio” koju je publika pjevala glasnije i od Knezovića.

(RTV Visoko)