Sramotne izjave u programu RTRS-a: Novinar dženazu u Potočarima nazvao “igrokazom”

Dijeli

U jutarnjem programu RTRS-a gostovao je predsjednik Udruženja novinara RS-a Danijel Simić koji je iznio skandalozne izjave o genocidu u Srebrenici.

Simić je u nekoliko navrata gostujući u programu izjavio se da se svake godine u Srebrenici u julu održava “Potočarski igrokaz”, aludirajući pri tome na 11. juli kada se obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Iako ga je voditelj programa nekoliko puta upozorio da bi trebao birati riječi kada govori o tim događajima Simić je, slobodno možemo reći, bahato odgovorio “zašto bi birao riječi”.

Inače Simić je u maju ove godine razgovarao je sa Hrvatom Vjekoslavom Prebegom kojeg su zarobile ruske snage prilikom pokušaja bijega.

Podsjećamo Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, u julu prošle godine nametnuo je dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Nakon ovoga podnesene su mnogobrojne krivične prijave sudu BiH protiv mnogih javnih ličnosti, no još uvijek niko nije procesuiran.

Klix.ba