Slijedi kratkotrajna promjena vremena, za vikend oblačno i kišovito

Dijeli

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme, a kiša se očekuju poslije podne i u večernjim satima.

Intenzivnije padavine na području Hercegovine i jugozapadne Bosne, gdje je moguća i pojava grmljavine.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni u jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a dnevna od 15 do 21, na sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje prema kraju dana i tokom noći. Jutarnja temperatura oko 8, a dnevna oko 19 stepeni.

Za vikend oblaci i kiša, a u ponedjeljak stabilizacija.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom. U večernjim satima na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Očekivana količina padavina u većem dijelu zemlje između 15 i 30, lokalno do 50 l/m2. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U nedjelju u Bosni oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini jutro oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 12, u Hercegovini od 14 do 18 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini do 19 stepeni.