SDA ZDK: Nastavljamo razgovore o formiranju nove Vlade ZDK

Dijeli
Nakon što su potvrđeni rezultati Općih izbora u BiH, sa osvojenih 11 mandata u Skupštini ZDK, SDA je definitivno potvrdila da ostaje najjača politička stranka u ZDK. Građani su dali najveće povjerenje SDA na čemu smo im zahvalni i SDA ZDK će nastaviti voditi pozitivne procese u Kantonu što su građani prepoznali i nagradili sa većim brojem glasova nego što SDP i BHI-KF imaju zajedno, a koje se nameću kao predvodnici neke nove većine i tzv. „programske koalicije“.
– Jedini zajednički sadržilac te nove „programske koalicije“ je da izbace SDA iz vlasti u Kantonu i time ponište volju građana ZDK u trenutku kada je ZDK primjer dobre praske u mnogim oblastima i definitivno najstabilniji kanton u FBiH. Koliko su programski motivisani govori i činjenica da su na prvim zajedničkim sastancima podijelili ministarstva i funkcije, što je objavljeno, ali ne i demantovano u medijima, pred novinarima opovrgli i kazali da će o tome kasnije odlučivati. Ove činjenice govore sve o toj tzv. koaliciji, odnosno interesnoj skupini, rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.
Uzimajući u obzir volju građana Kantona, povjerenje i obaveze koje su nametnuli pred nas, Kantonalni odbor SDA ZDK, uprkos određenim najavama većine, nastavlja konstruktivne razgovore o formiranju nove vlade kantona pred kojom će biti imperativ da nastavi pozitivne trendove i rad u interesu građana.
KO SDA ZDK