SDA Visoko ubjedljivi pobjednik Općih izbora u Visokom

Dijeli

Nakon što je CIK objavio utvrđene rezultate Općih izbora 2022 za sve nivoe vlasti, sada i zvanično možemo reći da je SDA Visoko bila i ostala najjača politčka opcija u Visokom.

Glasovima naših sugrađana ostvarili smo ubjedljive pobjede za sve nivoe vlasti.

Za državni nivo ostvarili smo pobjedu sa 6.419 glasova. Za Parlament FBiH smo pobijedili osvojivši 5.577 glasova. Povjerenje za Skupštinu ZDK smo dobili sa 5.540 glasova.

Zahvaljujući ovim rezultatima, imat ćemo dva zastupnika u Skupštinu ZDK, a to su naša Mirela Mateša Bukva i Emir Džafić. Svi ostali naši kandidati su ostvarili odlične rezultate, a posebno cijeneći činjenicu da se radi o mladim, poštenim i vrijednim osobama.

Također, SDA je ostala najjača politička opcija u cijeloj državi, te će imati 9 zatupnika u PDPS BiH i 26 zastupnika u PD PFBiH. U 9 kantona ćemo imati naše predstavnike od kojih smo u 6 pobjednici. U Skupštini ZDK ćemo imati 11 zastupnika. Nažalost, nismo ostvarili pobjedu za poziciju člana Predsjedništva.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim našim sugrađanima na velikoj podršci i povjerenju koje ćemo SIGURNO znati opravdati.

Mi nastavljamo raditi dalje pametno i sigurno, za bolje i ljepše Visoko!

#zaboljeVisoko

SDA Visoko