Sanacija puta Donje Moštre – Poriječani u završnoj fazi, riješen dugogodišnji problem raskrsnice u Moštru 

Dijeli

Radovi na sanaciji puta od Donjeg Moštra do željezničke pruge u Porječanima ulaze u posljednju fazu, a nakon pripreme terena, skidanja asfalta, postavljanja odvodnje i polaganja cijevi, preostalo je asfaltiranje ove dionice za koju je izdvojeno 300.000 KM.

Ono što je izuzetno važno za sve koji koriste ovu dionicu puta jeste da je u sklopu sanacije urađeno i proširenje puta na kritičnom dijelu u Donjem Moštru, na mjestu skretanja prema Porječanima, gdje je do sada zbog betonske ograde bila bitno ograničena vidljivost prilikom skretanja vozila na pomenutom mjestu. U dogovoru sa vlasnikom srušena je ranija betonska ograda i pomjerena unutar vlasničke parcele za jedan metar, a na ovaj način i sama raskrsnica je „otvorena“ te će se od sada mnogo sigurnije moći uključiti na ovoj raskrsnici.

 

Također, sanacija i asfaltiranje puta je iskorišteno i za polaganje plinskih cijevi i instalacija, pa je tako plinska infrastruktura proširena i prema Porječanima.

Nakon obavljenih radova u narednih nekoliko dana trebalo bi uslijediti i samo asfaltiranje, nakon čega će dionica puta Donje Moštre – Željeznička pruga Porječani postati otvorena za saobraćaj.

FB Mirza Ganić