Press konferencija povodom sajma “Jesen u Visokom” 

Dijeli

Danas je održana press konferencija povodom održavanja sajma „Jesen u Visokom“. O samom sajmu i pripremama je govorio Adi Pašalić.

– Poljoprivredno prehrambeni sajam jesen u Visokom ima dugogodišnju tradiciju , a ove godine manifestacija ce se održati po 16. put sa napomenom da sajam nije održavan 2020. i 2021. godine, obzirom da to epidemiološke mjere zaštite od korona virusa nisu dozvoljavale. Ove godine sajam otvara svoja vrata ponovo, na našu radost ali i radost mnogobrojnih izlagača koji nam stižu širom BiH. Sajam ima izložbeno prodajni karakter i izlagačima će biti na raspolaganju ukupno 1400m2 sajamskog prostora sa namjenskom sajamskom opremom i prodajnim štandovima. Zadovoljstvo mi je istaknuti da u Visoko stiže 60 izlagača iz 22 grada širom BiH od Krajine, Posavine, Hercegovine i naravno središnje Bosne. Upravo zbog šarolikih i različitih geografskih područja i sama ponuda poljoprivredno prehrambenih proizvoda će biti uveliko raznolika, a naravno u ponudi je i visočko suho meso sa visočkom pečenicom koja je dobila certifikat nacionalog geografski zaštičenog proizvoda. – kazao je Pašalić.

Inače, u organizaciji sajma učestvuju JU CENTAR ZA KULTURU, SPORT I INFORMISANJE, finansijski pokrovitelji su Grad Visoko, Min. za poljoprivredu, vod. i šumarstvo ZDK i Ministarstvo za privredu ZDK, medijski pokrovitelji RTV Visoko i Agroklub, dok su Partneri sajma JP GRADSKA GROBLJA VISOKO, INSTITUT ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE, RAZVOJNA BANKA FEDERACIJE BIH, VISPAK VISOKO i VOĆAR PIRAMIDA VISOKO. – I na kraju nakon svih ovih informacija ne prostaje mi ništa drugo osim da pozovem sve naše sugrađane da dođu u što većem broju, posjete sajam, daju svoj doprinos prepoznavanjem i kupovinom domaćih proizvoda, i da pokažemo da smo pravi domaćini gostima izlagačima koji stižu iz raznih gradova širom BiH i dva do tri dana borave u našem gradu. – istaknuo je Pašalić.

Svečano otvaranje sajma je u ponedjeljak u 11:00 sati, a radno vrijeme sajma oba dana je od 10 do 20 sati.

(Visoko.gov.ba)