Predizborni skup SDP-a u Visokom pokazao da je ova partija i zvanično ugašena

Dijeli

Centralni predizborni skup SDP-a BiH koji je nedavno organizovan u Visokom, zvanično je ugasio i trajno poslao stanje mirovanja ogranak ove partije. Šanse da se greška popravi, a koju su lideri ove partije napravili, postalo je nemoguća misija. Posebno, tu činjenicu, ukrasio je sinošnje napuštanje studija N1, gdje je Denis Bećirović napustio emisiju i time pokazao neiskrenost ujedinjenje “opozicije”.

Da je sva priča oko lažne koalicije jedna obična farsa koja se podvaljuju građanima kao kukavičje jaje, do sada smo mogli svjedočiti u više situacija. Predvođeni predsjednikom SDP-a, Nerminom Nikšićem i “zajedničkim” kandidatom za člana Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem posjetu Gradu Visoko prvo su ukrasili posjetom NiP Visoko gdje su simbolično u krugu porodice i prijatelja Amre Babić proslavili pobjedu na Općim izborima 2022, a potom se uputili prema centralnom događaju zbog kojeg su došli, da formalno ispoštuje proceduru.

Iako je SDP Visoko koji djeluje kao DJL, davno pušten u kandže lokalnih politički neiskusnih, samoljubnih omladinaca, podršku za doček “zajedničkog” kanditada, dali su im BHI KF koji su preplavili Visoko tražeći lokaciju čiji kapacitet jedva da ima 250 mjesta, računajući poziciju onih koji stoje sa strana da bi popunili mjesto ukrasnim balonima.

Skup koji su organizovali čelnici SDP-a Visoko, po mnogim kritikama koje su se mogle vidjeti ovih dana na društvenim mrežama, predstavljao je stanicu političkih interesnih skupina i pojedinaca koji su u ovih 11 stranaka, koje podržavaju Denisa Bećirovića našli utočište za daljnji angažman, te je bilo bolje da nije ni održan.

Jedna od predizbornih aktivnosti, koja potvrđuje da SDP Visoko niti ima kapaciteta, a ni autoriteta, jeste neodržavanje najavljene šetnje sa Denisom Bećirovićem, a što su njihovi koalicioni partneri uveliko slavili. Od tog šamara, SDP Visoko se nije još oporavio, a onda je uslijedio udarac gdje u “prepunoj” Kino sali jedva da se našao pokoji Visočanin. Solidarnost članova iz Kaknja, Zenice i Sarajeva nije izostala, ovaj put, ali je izostala onda kada je visočki SDP i njegovi članovi dobivali prijeteće torte Amre Babić koja ih je ovaj put sa tortom dočekala, samo sa drugačijim tonom.

Domaćica i idejni tvorac torte koja se slala na vrata Jasmini Zubić, na dočeku Denisa je sa ponosom pljeskala i navijala za pobjedu. Uzimajući u obzir da nema informacije da li je predsjednik i “zajednički” kandidat posjetili prostorije SDP Visoko, za koje su se krvlju borili lokalni SDP-ovci sa bivšom vlašću, direktno nam ukazuje na definitivni krah ove političke opcije, za čiju ideju se više ne bore ni oni koji su nekada istinski nosili crveni dres.

Da je Amra Babić uspjela da ugasi SDP Visoko i nastavi misiju koju je započela kada je vladala u Visokom i kada je SDP pokusala istjerati iz prostorija, te potkupila jednog od vijećnika SDP-a u mandatu 2016-2020, uzela predsjednika i ostatak “uglednih” članova, kada im je zabranila političko oglašavanje, reklamiranje, plakatiranije, smijenila sve kadrove koji nisu njoj klimali glavom i na koncu preuzela ulogu domaćina u Visokom za SDP-ovog “istaknuto” dvadesetogodišnjeg uhljeba u institucijama BiH.

U predizbornoj trci, danas SDP Visoko iz sjene vodi Amra Babić, dok predsjednik Belmin Zukan hladno odobrava njen angažman “lidera”, nadajući se koaliciji do koje, po svemu sudeći neće doći.