Potpisan ugovor za nastavak izgradnje tunela Hranjen

Dijeli

Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine potpisalo je danas ugovor za nastavak izgradnje tunela Hranjen s izvođačem, firmom EURO-ASFALT d.o.o. Sarajevo, priopćeno je iz tog poduzeća.

Za Ugovor, vrijedan 39.388.871,41 maraka s uračunatim PDV-om, sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH iz Proračuna prema Programu utroška dijela sredstava “Kapitalni transferi javnim poduzećima -Transfer za izgradnju autocesta u brzih cesta”.

Potpisivanje ovog ugovora prošlog je tjedna najavio direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder koji je kazao kako su pri kraju pregovori za osiguranje svih neophodnih sredstava za dovršetak tunela i izgradnju pristupnih cesta i kompletne infrastrukture, a čijom će izgradnjom tunel biti potpuno funkcionalan i pušten u promet.

– Opredjeljenje Vlade FBiH i ovog menadžmenta Autocesta FBiH je završetak projekta i puštanje tunela u promet. Nakon što tunel bude u funkciji, Istočna Bosna i susjedni dijelovi Srbije, bit će znatno bliže Sarajevu i ostalim mjestima u Bosni. Svi korisnici imat će direktnu korist od izgradnje tunela jer će se vrijeme putovanja značajno skratiti – rekao je Voloder.

(Vlada FBiH)