Ponijeri bi uskoro trebali dobiti novi ski lift, potpisan ugovor u vrijednosti 1.500.000,00 KM

Dijeli

Jedino skijalište u Zeničko-dobojskom kantonu, na planini Ponijeri uskoro će dobiti novi ski lift. Radi se o podršci Vlade Federacije BiH i nadležnog ministarstva okoliša i turizma, a vrijednost novog ski lifta iznosi 1.500.000 KM, koji će se finansirati iz Transfera za razvoj turizma.

Ugovor su potpisali federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija. Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović, koji je pokrenuo inicijativu za dobijanje sredstava za kupovinu ski lifta, zajedno sa ministricom Đapo i načelnikom općine Kakanj jučer je boravio na Ponijerima u Ski centru.

Jedna od najpoželjnijih zimskih turistička lokacija na području Zeničko-dobojskog kantona je planina Ponijeri koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1.100 metara. Razvoj Ponijera je počeo prije 15 godina. Jačanjem putne i smještajne infrastrukture Ponijeri će dobiti potpuno novu turističku sliku, koja će u konačnici privući i brojne turiste, a ski lift je svakako jedan od značajnih elemenata turističkog potencijala na ovom području. Do sada je urađena i rasvjeta za noćno skijanje, koje u posljednje vrijeme predstavlja posebnu atrakciju.