Počela poduzetnička obuka za učesnice Programa podrške poduzetništvu

Dijeli

U sklopu projekta „Visoko – Brend poduzetništva“ koji implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko počeo je Prvi modul poduzetničke obuke za učesnice Programa podrške poduzetništvu.

Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ provodi se u okviru projekta „COVID-19 Investment Response“ – EU4Business Recovery, koga finansira Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a provode ILO, GIZ i UNDP.

Cilj obuke je da učesnice Programa usvoje znanja i vještine koje će im pomoći da razviju svoje poslovne ideje, te započnu i održe svoj biznis.

„Po završetku obuke i pripreme poslovnih planova učesnice će ih prezentirati komisiji, te nakon odluke komisije najbolje ocijenjene poslovne ideje imaće mogućnost za finansijsku podršku, kao i mentorsku podršku nakon registracije. Također, u narednom periodu biće objavljena još dva Javna poziva za učešće u Programu podrške poduzetništvu, čija će ciljna grupa biti nezaposlena lica sa područja grada Visoko.“ – izjavila je Tamara Bjelić, menadžerica projekta „Visoko – Brend poduzetništva“.

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis.

 Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.

Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.

CEFE BiH