Počela druga faza izgradnje škole u Goduši

Dijeli

Počela je druga faza radova na izgradnji Područne škole u Goduši, a tim povodom je održan i sastanak izvođača radova, nadzora, kao i direktorice škole sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem i njegovim pomoćnicima. – Prva faza u iznosu od oko 130 000 KM je realizovana, a tokom realizacije smo uspjeli da obezbijedimo i nova sredstva u iznosu od 200 000 KM, raspisali tender za drugu fazu koji je uspješno okončan i uveli smo izvođača u posao.

Istovremeno, u pripremi je ugovor za treću fazu radova i za par dana i treća faza, odnosno tenderska procedura za treću fazu će biti završena, tako da ćemo imati zaokružene drugu i treću fazu radova u iznosu od 420 000 KM, odnosno ulaganje u izgradnju ove škole do sada iznosi 550 000 KM. Ovaj obilazak smo iskoristili i da vidimo šta je urađeno, ali i da provjerimo šta nam ostaje u četvrtoj, završnoj fazi. U pitanju je fasada objekta, rušenje starog objekta škole, kao i uređenje pristupnog puta prema novoj zgradi škole. Uradit ćemo specifikaciju i za četvrtu fazu i krenuti u pronalazak sredstava čime će biti kompletirana izgradnja novog školskog objekta u Goduši. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Gradonačelnik je i naglasio kako će u Godušu realizacijom ovog projekta u kratkom vremenskom periodu biti uloženo preko 600.000,00KM što su izuzetno značajna i velika finansijska sredstva.

(Visoko.gov.ba)