Ovo su Jasmin, Ramo i Predrag: Tri prijatelja poginula u strašnoj nesreći u Hrvatskoj

Dijeli

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 5. decembra u 19 sati, na izlazu iz tunela Učka u Hrvatskoj, stradala su trojica mladića.

Na licu mjesta su u smrskanom Audiju živote izgubili Jasmin Ć. iz sela Lukavica, područje Grada Gračanice, Ramo S. iz naselja Međiđa Donja, područje Gradačca, dok je dan kasnije ujutru u 9,15 na KBC Rijeka zbog teških povreda preminuo Predrag J., otac dvoje djece iz mjesta Zasavica.

Sa teškim tjelesnim povredama saobraćajnu nesreću je preživio vozač automobila Mustafa H., također iz Međiđe Donje, a članovi njegove porodice danas putuju u Rijeku kako bi ga posjetili u bolnici gdje se nalazi na liječenju.

Do saobraćajne nesreće je došlo, kada je vozač Audija Mustafa Husikić, na izlazu iz tunela Učka u Hrvatskoj, neprilagođenom brzinom uslovima puta, skrenuo u lijevu stranu, udario u saobraćajnu signalizaciju i u ostrvo naplatne kućice.

U naselju Lukavica kod Gračanice, nakon tragične vijesti da je izgubila sina Jasmina, zavladala je velika tuga u kući njegove majke. U ratu u Bosni i Hercegovini izgubila je supruga, sada i sina jedinca. Dolazi joj rodbina, komšije da joj upute riječi utjehe. Mještani u Lukavici kažu da je Jasmin bio omiljen i dobar mladić.

(A.H./Dijaspora info)