Osigurana sredstva u iznosu od 1.325.116,60 KM za razvoj infrastrukture i pristup poslovnoj zoni Ozrakovići

Dijeli

Poslovna zona Ozrakovići nalazi se na izuzetno povoljnom geografskom položaju i jedna je od najatraktivnijih u BiH. Blizina autoputa A1 i jednostavan pristup željeznicama osigurava joj logističku prednost za sve vrste biznisa.

Kako bi ova poslovna zonu bila atraktivnija za postojeće kompanije, za nove investitore, ali i za sve građane Grada Visoko koji svakodnevno koriste lokalnu saobraćajnicu kroz poslovnu zonu Grad Visoko je u saradnji s većim nivoima vlasti osigurao 1.325.116,60 KM.

“Zauzeli smo stav da na putnom
pravcu kroz i prema Poslovnoj zoni Ozrakovići nema više radova na infrastrukturi dužine po 100 metara, jer to blokira zonu po dva mjeseca. S tim u vezi smo se i postavili i evo hairli osigurali značajna finansijska sredstva koja su dovoljna da se uradi sva infrastruktura od bivše carine do zgrade željezničke stanice (na ovoj dionici sam asfalt je godinama u katastrofalnom stanju). Trenutno radimo na kreiranju tehničkih specifikacija koje su uslov za pokretanje postupka javne nabavke. Ozbiljnim pristupom gradimo velike priče i rješavamo dugogodišnje probleme, a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta za privlačenje i ulaganje domaćih i stranih investicija, te stvaranja povoljnijih uslova za zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta. Hvala Vladi FBIH i Vladi Ze- Do kantona na podršci i prepoznavanju važnosti realizacije ovog projekta. Ističem da je Ze-Do kanton osigurano 464.176,00KM za izgradnju oborinske i fekalne kanalizacije, Vlada FBiH prije par dana 630.466,60KM za izgradnju saobraćajnice s pratećim instalacijama, a mi smo budžetom Grada Visoko osigurali sufinansiranje projekta u iznosu od 230.474,00KM” – istakao je gradonačelnik Ganić.

(FB Mirza Ganić)