Održan “Izbor sportiste općine Breza za 2023. godinu”

Dijeli

U petak, 26. aprila 2024. godine u Kino sali “Sretno” održana je manifestacija pod nazivom “Izbor sportiste općine Breza za 2023. godinu” u organizaciji Sportskog saveza općine Breza i Općine Breza.

Mnogobrojna takmičenja, osvojene medalje i trofeji iza kojih se naravno krije trud, rad i zalaganje. K’o bi rekao da ovako mala općina poput Breze krije mnogobrojne talente? No, istina je da je naša Breza poznata od davnina po talentovanim igračima i igračicama u svim sportovima. Upravo ti bivši igrači i igračice, svoje stečeno znanje prenose na mlade generacije, koje danas predstavljaju općinu Breza širom Bosne i Hercegovine i svijeta.

Večeras su proglašeni najbolji među najboljim koji su u 2023. godini obarali i postavljali rekorde, osvajali medalje i trofeje, te predstavljali svoju općinu na raznoraznim takmičenjima.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je općina Breza na čelu sa općinskim načelnikom gosp. Vedadom Jusićem, a u saradnji sa Sportskim savezom općine Breza.

U muzičkom dijelu programa goste su zabavljali članovi brezanskog Kulturno umjetničkog društva “Mirsad Hajduković” Breza.

Proglašenje najboljih:

1. NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKA ORGANIZACIJA U INVALIDSKOM SPORTU – KLUB SKISO “Breza 304” /Plaketa/
2. SPECIJALNO PRIZNANJE ZA PREDSTAVLJANJE INVALIDSKOG SPORTA VAN OPĆINE BREZA ZA 2023. GODINU DODJELJUJE SE – UDRUŽENJU ZA SPORT I REKREACIJU OSOBA SA INVALIDITETOM BREZA /Plaketa/
3. NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI DOGAĐAJ U INVALIDSKOM SPORTU – MEĐUNARODNI TURNIR “OPEN BREZA 2023” /Plaketa/

1. NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO – SABIR SILAJDŽIĆ /Plaketa

1. SPECIJALNO PRIZNANJE ZA ZASLUGE U RAZVOJU SPORTA OPĆINE BREZA – ADMIR VELIĆ /Plaketa/
2. PRIZNANJE ZA ZASLUGE U RAZVOJU SPORTA OPĆINE BREZA – ENIS JUSIĆ, HUSEJIN MURATOVIĆ, ASAN BERIŠA I NINA KALAS /Plaketa/
3. SPECIJALNO PRIZNANJE ZA UNAPREĐENJE SPORTA OPĆINE BREZA – OPĆINA BREZA /Plaketa/

1. PRIZNANJE ZA RAZVOJ SPORTA VAN OPĆINE BREZA – SANJIN ŠABIĆ, EMAN BULBULUŠIĆ I AMNA ČIVA /Plaketa/
2. SPECIJALNO PRIZNANJE ZA RAZVOJ SPORTA VAN OPĆINE BREZA – EDIN KAJEVIĆ I ALINA BRUTUS /Plaketa/

1. SPECIJALNO PRIZNANJE POVODOM OBILJEŽAVANJA 100 GODINA POSTOJANJA I RADA – FUDBALSKI KLUB “RUDAR” BREZA /Plaketa/
2. NAJUSPJEŠNIJI TRENER – NERMIN ČORBO I KERIM AHMEDSPAHIĆ /Plaketa/
3. NAJUSPJEŠNIJA SPORTSKA ORGANIZACIJA – TAEKWANDO KLUB “BOSNA” BREZA /Plaketa/
4. SPORTSKI RADNIK – AZIZ HUŠIĆ, DINAR DAMIR I NAIDA DURAK /Plaketa

1. SPORTSKE NADE OPĆINE BREZA:
– FUDBALSKI KLUB “MLADOST” ŽUPČA – JAMAN OMERHODŽIĆ, BAKIR DINAR I TARIK AVDUKIĆ /Plaketa/
– KARATE KLUB “GANA & RUHLA” BREZA – HATIDŽA VELIĆ, DŽEJLA SOKIĆ I MERJEM BERIŠA /Plaketa/
– ŠKOLA FUDBALA “DIJAMANT” – SANJIN KADRIĆ, BELMIN KARIĆ I NEJLA ČOLAKOVIĆ /Plaketa/
– TAEKWANDO KLUB “BOSNA” BREZA – SULEJMAN BAJTAREVIĆ, BILAL BAŠIĆ I AHMED MAMELA /Plaketa/
– KIKBOKSING KLUB “SPARTAK” BREZA – AMIN KADRIĆ, IMRAN BOTIĆ I HARUN BEŠIREVIĆ /Plaketa/
– ODBOJKAŠKI KLUB “BREZA 1934” BREZA – BERINA VELIĆ, ADHA MEMIĆ I LEJLA VELIĆ /Plaketa/
– KLUB RITMIČKE GIMNASTIKE “RITAM” – NAJRA KRASNIĆ, LAMIJA HADŽO I LEJLA HADŽO /Plaketa/

1. NAJUSPJEŠNIJA MLAĐA KADETKINJA – EMINA AJANOVIĆ – ČLANICA KARATE KLUBA “GANA I RUHLA” BREZA /Plaketa i Pehar/
2. NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA – ZANNA ALBINOVIĆ – ČLANICA KIKBOKSING KLUBA “SPARTAK” BREZA /Plaketa i Pehar/
3. NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA KADET – ISMAIL HERCEGOVAC – ČLAN TAEKWANDO KLUBA “BOSNA” BREZA /Plaketa i Pehar/
4. NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA – SAJRA BOTIĆ – ČLANICA ODBOJKAŠKOG KLUBA “BREZA 1934” BREZA /Plaketa i Pehar/
5. NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR – ALEN BEGANOVIĆ – ČLAN KIKBOKSING KLUBA “SPARTAK” BREZA /Plaketa i Pehar/

NAJUSPJEŠNIJA SENIORKA OPĆINE BREZA U 2023. GODINI – AMINA HRVAT – ČLANICA TEKVANDO KLUBA “BOSNA” BREZA /Plaketa i Pehar/
Amina Hrvat rođena 02.10.2006 godine. Taekwandoom se bavi od 2014. godine, nosilac je crnog pojasa 3 dan i licencirani je trener. Odlična je učenica Srednje medicinske škole i član Taekwando Reprezentacije BiH. Do sada je učestvovala na bezbroj međunarodnih turnira kako u BiH tako i širom Evrope gdje je osvojila mnoge medalje, a neke od njih su: Prvakinja Balkana za 2021. godinu, Viceprvakinja Balkana za 2022. i 2023. godinu, kao i bezbroj medalja na bodovnim G turnirima. Najznačajniji rezultati za 2023 g su: Državna prvakinja BiH i proglašena najbolja seniorka prvenstva. Prvakinja kupa BiH također proglašena najboljom seniorkom turnira, prvakinja Federacije BiH. Na Evropskom prvenstvu U-21 koje se održalo u Rumuniji osvojila je 5. mjesto u konkurenciji od 20 takmičarki.

NAJUSPJEŠNIJI SENIOR OPĆINE BREZA U 2023. GODINI – ADIS SJEROTANOVIĆ- ČLAN FUDBALSKOG KLUBA “RUDAR” BREZA /Plaketa i Pehar/
Adis Sjerotanović rođen u Varešu 04.06.1983. godine. Oženjen i otac jednog djeteta, nastanjen u Brezi. Svoje prve korake napravio je upravo u Fudbalskom klubu “Rudar” Breza gdje prolazi sve selekcije kluba. Sa 17 godina počinje svoje prve seniorske korake za prvi tim FK “Rudar”. Za seniorski tim Rudara igra do 2005. godine gdje postiže preko 200 golova, zatim odlazi u inostranstvo gdje nastupa za klub sa Islanda, poslije povratka iz inostranstva nastupa za klubove “Unis” Vogošća, “Bosna” Sarajevo, “Bosna” Visoko, Famos, Vrbanjušu, “Maldost” Župča , gdje se nakon toga vraća u matični klub FK “Rudar” te iste godine se oprašta od aktivnog igranja nogometa i nastavlja školovanje za trenere tačnije UEFA C licencu, gdje završava i uzima mlađe kategorije. Zbog stanja u klubu i lošeg igračkog kadra ponovo se vraća aktivnom igranju i pomaže klubu da ostane u ligi. Uporedo sa tim igra i aktivno mini nogomet gdje ostvaruje zapažene rezultate i osvaja prvo mjesto u klupskom takmičenju i odlazi igrati ligu prvaka u Crnu Goru. Igrao je i za Amaterske Reprezentacije ZE-Do i Kantona Sarajevo gdje osvaja prvo mjesto. Trenutno je kapiten ekipe Fudbalskog kluba “Rudar”.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA SENIOR U INVALIDSKOM SPORT U 2023. GODINI – NERMIN MUJKIĆ /Plaketa i Pehar/
Nermin Mujkić rođen je 01.01.1982. godine, otac troje djece. Civilna žrtva rata, sa 100% invalidnosti. Sjedećom odbojkom bavi se od 2003. godine. Nastupao je za ekipe SPID iz Sarajeva, Vogošća iz Vogošće, Igman iz Hadžića, nastupao za JUNIORSKU Reprezentaciju BiH. Član je SKISO “Breza 304” od 2020. godine, te svojim angažmanom i igranjem pomaže klubu da se klub već četvrtu godinu nalazi u najelitnijem rangu takmičenja ovog sporta PREMIJER LIGI BOSNE I HERCEGOVINE.

Medijski pokrovitelj je Radio Breza i Breza X.