Od narednog ponedjeljka moguće korištenje turističkih vaučera u Federaciji BiH

Dijeli

Od početka srpnja u Republici Srpskoj počelo je korištenje turističkih vaučera. Federacija Bosne i Hercegovine je takav projekat odobrila u lipnju, a provođenje počinje sljedećeg ponedjeljka. No, brojni su građani koji ne znaju kako i na kojem području mogu da koriste vaučere.

U lipnju je federalna Vlada donijela odluku te osigurala 100 tisuća turističkih vaučera u vrijednosti od po 200 maraka. Implementacija projekta počinje u ponedjeljak.

ENIS AVDIĆ, „Odmori u BiH“

“Mi do dan danas svakodnevno imamo veliki broj upita. Mislim da je, barem po tome sudeći, ovaj program zaista puni pogodak i mi očekujemo veliki broj upita već od ponedjeljka. Nije moguće rezervisati. Zamolit ću građane Federacije BiH za još malo strpljenja, još nekoliko dana dok mi završimo kompletan taj proces prikupljanja, pripreme ponuda i unosa ponuda na platformu.”

Precizan broj destinacija u Federaciji u kojima se vaučeri mogu iskoristiti za sada nije poznat budući da proces prijave još traje.

Od 1. srpnja svi koji imaju prebivalište u Republici Srpskoj ili Brčko distriktu imaju mogućnost korištenja turističkih vaučera u iznosu od 100 maraka. Do sada je iskorišteno više od 3600 vaučera, a trenutno je podneseno četiri tisuće zahtjeva za korištenje vaučera za 44 destinacije na području Republike Srpske.

SUZANA GAŠIĆ, ministrica trgovine i turizma RS

“Najviše se radi o bračnim parovima srednje životne dobi i imamo stariju populaciju koja najviše iskorištava banjske centre. Radi se o starijim ljudima koji idu i preko Fonda a ovo koriste u sopstvenoj režiji.”

Jedan od kriterija korištenja ovoga vaučera jeste da ga ne možete koristiti u gradu iz kojeg dolazite. Također ga ne mogu koristiti djelatnici objekta u kojemu rade. Obje entitetske vlade su na ovaj način pružile mogućnost boljeg upoznavanje turističkih blaga naše zemlje.

(BHT)