Obavijest za sve etažne vlasnike koji žive u zgradama na području Grada Visoko

Dijeli

Odjeljenje za građevinske poslove, usluge i održavanje objekata obavještava sve etažne vlasnike koji žive u zgradama na području Grada Visoko da je u proteklom periodu u više navrata dolazilo do nemilih događaja.

Nemili događaji se odnose na česta začepljenja kanalizacionih odvoda u zgradama, što dovodi do većih kvarova na kanalizacionoj mreži i samim tim do povećanja troškova samog tekućeg održavanja zgrada.

Upućujemo molbu/apel za sve nesavjesne etažne vlasnike u svim zgradama na području Grada Visoko da ne bacaju nerazgradivi otpad (ulje, higijenske maramice, papir, krupni otpad, oguljinu od voća i povrća, te ostali organski otpad) u svoje kanalizacione odvode, te da isti odlože na mjesta predviđena za odlaganje komunalnog otpada.

Etažni vlasnici koji ispravno postupe i ne odlažu nerazgradivi komunalni otpad u kanalizacione odvode u zgradama, obezbijeđuju prohodnost kanalizacionih odvoda koji će služiti svojoj svrsi tj. biti će u punoj funkciji, te neće dolaziti do žačepljenja na kanalizacionoj mreži i samim tim ni do povećanja troškova samog tekućeg održavanja zgrada.

JKP Visoko