Nagradni konkurs za izbor najbolje fotografije – Pokažimo sve lijepe trenutke u Omladinskoj banci

Dijeli

Otvoren je konkurs za članove i članice #MOBA porodice. Biramo tri najbolje fotografije i želimo pokazati sve važne trenutke koje pamtimo u Omladinskoj banci.

Želimo pokazati sve osmijehe, radost, zagrljaje i važne trenutke koje pamtimo u Omladinskoj banci i našoj #MOBA porodici. Onda kada smo se družili na sastancima, ili onda kada smo bili u akciji i podržali sve naše mlade preduzetnike i preduzetnice i njihove mikrobiznise, kao i sve naše aktiviste i aktivistice i njihove projekte.

A kako bolje da to pokažemo nego fotografijom koja govori hiljadu riječi?

Zato pozivamo baš tebe, vrijednog člana i vrijednu članicu MOBA porodice – pošalji nam svoje najdražu fotografiju iz Omladinske banke. Zajedno ćemo birati one najbolje u čak tri kategorije:

mikrobiznis u mojoj zajednici (uslikaj lice, osmijeh i ruke koje nešto rade),
društveni projekat u mojoj zajednici (uslikaj zajedništvo, smijeh i energiju),
#MOBA u akciji (uhvati energiju, interakciju i osmijeh).

Pripremili smo dvije nagrade za tebe, prvu – polaroid fotoaparat za najbolju fotografiju koju bira naš stručni žiri, i drugu – bluetooth zvučnik za najbolju fotografiju koju će na javnom glasanju izabrati članovi i članice zajednice.

Svidjele su ti se nagrade i listaš po svojoj galeriji, gledaš sve one drage uspomene na fotografijama i znamo, ne znaš koju prije da pošalješ. Ne možeš da odlučiš koja je to fotografija koja će probuditi najviše emocija, kad u tebi emocije bude sve i želiš da pokažeš cijeloj zajednici šta i kako to naša #MOBA porodica radi.

Tu smo da ti pomognemo, evo nekoliko tips and tricks koji ti mogu olašati izbor:

  • neka se na tvojoj fotografiji vidi interakcija među ljudima,
  • neka osobe budu u pokretu ili u akciji, ili u svom radnom okruženju,
  • neka fotografija pokaže o kojem biznisu se radi,
  • neka fokus fotografije bude na rukama, licu, osmijehu i radu.

Za inspiraciju možeš pogledati i kakve to slike koristimo kada otvaramo pozive Omladinske banke, a tu je i nekoliko tehničkih specifikacija,

  • neka tvoja fotografija bude u boji i u .png, .tif, .jpg, ili .jpeg formatu,
  • neka njena rezolucija bude minimalno FullHD (1920×1080),
  • idealna veličina fotografije je 4032×3024 300 dpi.

Ne daj da te specifikacije obeshrabre i ako imaš neko pitanje ostavi ga u komentar. Tu smo za tebe.

Važno nam je i da osobe koje su na fotografiji potpišu Saglasnost za fotografisanje.

Konkurs je otvoren do 25.11.2022. godine.
A kako da pošaljem fotografiju koja govori hiljadu riječi?

Nije teško – nakon što izabereš fotografiju koja u tebi budi emociju:

  1. spremi je u word dokument pod tvojim imenom i prezimenom (nemoj da zaboraviš da u word dokument ispod fotografija ubaciš popunjenu i skeniranu Saglasnost za fotografisanje),
  2. učitaj ih u našu formu Nagradni konkurs za izbor najbolje fotografije – Pokažimo sve lijepe trenutke u Omladinskoj banci.

I to bi bilo to. Nakon procesa selekcije, objavit ćemo i staviti na javno glasanje sve fotografije koje budu zadovoljile kriterijume konkursa. Javno glasanje će u našoj lonac.pro zajednici trajati od 28.11. do 5.12.2022 godine. Nakon glasanja i nakon što zajednica i žiri izaberu dvije najbolje fotografije, proglasit ćemo pobjednike ili pobjednice u našoj lonac.pro zajednici, 6.12.2022 godine.

 

Mreža mira