Muzički atelje – powered by MEGA-TRANS

Dijeli

Koliko Vam se često dešava da prepoznate na ulici mlade muzičare koji idu na probu?

Da li smo kao zajednica poduzeli potrebne korake kako bi mladi imali priliku razviti svoj muzički talenat i nakon formalnog muzičkog obrazovanja?

Nažalost, kada smo posljednji put gledali bilo koji muzički sastav iz Visokog na bilo kojem kulturnom događaju u našem gradu?

Razloga je mnogo, ali prvi i osnovni je nedostatak mjesta na kojem bi se primarno okupljali srednjoškolci i studenti koji žele da se bave muziciranjem. Mjesta na kojem bi se okupljali svi/e muzičari/ke iz našeg grada (profesionali i amateri) koji bi svojim primjerom i savjetima učinili da se vratimo u vrijeme kada je u Visokom bilo 4-5 aktivnih mladih bendova.
Zamislite da u našem gradu postoji takvo mjesto koje bi bilo potpuno opremljeno muzičkim instrumentima i potrebnom opremom gdje bi primarno mladi dolazili da se upoznaju sa bubnjevima, električnim gitarama, klavijaturama i sl. ?

Mi u MEGA-TRANS-u smo to mjesto zamislili i odlučili da ideju i realizujemo!
U saradnji sa lokalnim Udruženjem Setup i JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” najavljujemo otvaranje prvog Muzičkog ateljea u našem gradu. Naša kompanija je ovom prilikom poklonila gradu Visoko vrijednu muzičku opremu čime će prostor društvenog centra u Gradskom kinu biti transformisan u Muzički atelje, s ciljem da u skorijoj budućnosti i naš grad ima ozbiljne muzičke predstavnike na BH muzičkoj sceni.
Naš kratkoročni cilj je da do kraja naredne godine u Visokom vidimo minimalno 2 nova benda.
Sigurni smo da će se atelje koristiti svakodnevno, te da ćemo bez problema ispuniti zacrtani cilj ovog projekta.

Ovom prilikom i najavljujemo otvorenje Muzičkog ateljea u Gradskom kinu Visoko 03.12.2022.
Na samom otvorenju očekujemo veliki broj aktivnih muzičara iz našeg grada i okoline koji će skupa muzicirati, a prije svega očekujemo veliki broj mladih ljudi koji će u budućnosti koristiti ove prostorije za vježbanje.
Već naredni dan, 04.12. (nedjelja) će biti održan Dan otvorenih vrata gdje će se svi novi korisnici prostorija moći upoznati sa prostorom i dogovoriti termine za vježbanje.

Sigurni smo da će biti i veliki broj posjetilaca koji prepoznaju značaj jednog ovakvog projekta jer ćemo na taj način biti najbolja podrška mladima u koje vjerujemo da mogu popravljati stanje u Visokom i BIH zajedno sa nama.

MUSIC SHOP BROTHERS