Ministar MUP-a Emir Vračo: Jedan od glavnih prioriteta je borba protiv narkomanije

Dijeli

Visoko Dana 19.11.2023. godine, u 16,45 sati, u mjestu Čekrekčije, od strane lica L.A. (rođen 1978. godine) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “Seat”, kojim je isti upravljao, pronađeno je pet upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 19.11.2023. godine, u 17,25 sati, u mjestu Donja Zimča, od strane lica Š.M. (rođen 1987. godine) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “VW Golf” kojim je isti upravljao, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zenica
Dana 19.11.2023. godine, u 16,20 sati, u ulici Pehare, od strane lica Š.E. (rođen 2000. godine) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca.