Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko: Održana Prva savjetodavna sesija u okviru Help desk sistema

Dijeli

Juče je u Visokom održana Prva savjetodavna sesija u sklopu Help desk sistema za poduzetnike. Help desk je sistem savjetodavne podrške poduzetnicima uspostavljen u okviru projekta „Visoko – Brend poduzetništva“ koji se implementira putem Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Visoko.

Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ se provodi kroz projekat „COVID-19 Investment Response“ – EU4Business Recovery, koga finansira Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementiraju GIZ, MOR i UNDP.

Cilj help desk sistema je da se poduzetnicima olakša pristup potrebnim informacijama koje se tiču pokretanja i vođenja vlastitog biznisa. O temama i terminima narednih sesija, kao i drugim savjetodavnim uslugama koje će biti dostupne putem help deska, poduzetnici iz Visokog mogu se informisati putem facebook i instagram stranice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Visoko.

„Učesnici će tokom današnje sesije imati priliku detaljno se informisati o načinu registracije biznisa, te će im biti riješene nedoumice i olakšan proces same registracije koja ih očekuje u narednom periodu. Ovo je prva u nizu savjetovanih sesija u okviru help deska za poduzetnike u Visokom. Pored savjetodavnih sesija, poduzetnici i budući poduzetnici koji imaju neke specifična pitanja, mogu nam se javiti, te zatražiti individualne savjetodavne konsultacije.“ – izjavila je Sanela Puščul, koordinatorica projekta „Visoko – Brend poduzetništva“.

Cefe BiH