Košarkaši Visokog poraženi u prijateljskom meču protiv Vogošće

Dijeli

U četvrtak je u KSC “Mladost” odigrana prijateljska košarkaška utakmica između ekipa Visokog i Vogošće, u koju su Visočani ušli bez povrijeđenih Nikolića, Rističevića i Ferhatbegovića, dok u sastavu nije bilo ni mladog Vranića. Treba reći da su u redovima Vogošće od ove sezone i nekadašnji igrači Visokog – Halid Karalić i Sanin Čelik. Krajnji rezultat meča u Visokom glasio je 63:60 za Vogošću, a ako se pogledaju poluvremena, gosti su bili znatno bolji nakon prve dvije četvrtine, dok je u nastavku visočki tim zaigrao mnogo bolje, no nedovoljno da bi slavio pobjedu. Za visočki tim nema odmora jer već u nedjelju u Visoko stiže ekipa Orlovika iz Žepča, što će biti još jedan prijateljski, pripremi meč za sezonu koja starta 29. oktobra. Meč u nedjelju je na rasporedu u 18 sati u KSC “Mladost”.

KK “Visoko”: Keso 24, V. Kusmuk 19, L. Kusmuk 5, Rizvanović, Čaluk 6, Ihtijarević, Muhić, Likić, Sadiković, Drpljanin 6, Hodžurda.

“Odigrali smo dosta loše prvo poluvrijeme, dok je igra u nastavku bila mnogo bolja. Realno, nedostajalo nam je mnogo igrača, od toga čak trojica iz prve postave. Sve u svemu, vidi se napredak u našoj igri, ali sve to može i mora puno bolje. Nedostajalo nam je igrača u rotaciji i to se osjetilo. Ipak, prijateljske utakmice i služe da se uigravamo, da ne idemo prioritetno na rezultat, pa ćemo tako i nastaviti da bi se što bolje pripremili za početak sezone u A-1 ligi. Čestitao bih ekipi Vogošće na pobjedi”, rekao je nakon meča trener Visokog Eldin Neimarlija.

Visoko.ba