JU Centar za kulturu sport i informisanje: Uskoro nove filmske večeri

Dijeli

JU Centar za kulturu sport i informisanje nastavlja sa filmskim večerima u KC Altindag. Nakon filmova „Praznik rada“ i „Legenda o Henku“, na redu su nove premijere.

U ponedjeljak 28.11. 2022. u Kulturnom centru Altindag-Visoko:

Od 18 h -Animirani film DJEČAK DELFIN

Nakon pada aviona u more, delfin Danilo spašava malog dječaka iz pobješnjelih talasa. Od tada, prijatelji, skoro braća, bezbrižno odrastaju zajedno u čarobnim morskim dubinama. Sve dok jednog dana mir njihovog radosnog malog svijeta ne uništi zla hobotnica. On protjeruje dječaka na kopno, gdje će morati da nauči da živi među ljudima i shvati tajnu svog porijekla. Novi prijatelj, dobrodušni kapetan i delfin Danilo pomoći će dječaku da se nosi sa svim nedaćama – bilo na dnu mora ili na misterioznim dalekim ostrvima. Na tom putu, očekuju vas fantastične avanture.

Žanr: animirana avantura

Trajanje: 90 min.

CIJENA ULAZNICE 5 KM

Od 20 h-  domaći film AMANET

Priča počinje u malom selu u srednjoj Bosni 1989. godine kada se Asad, momak od 25 godina, vraća sa školovanja u želji da se oženi svojom ljubavi iz djetinjstva.

Ne znajući da njegov sin već ima bračne planove, otac Agan, dogovara brak svoga sina sa ocem druge djevojke koju Asad i ne poznaje. Nakon iznenadne očeve smrti cijelo selo počinje podsjećati Asada na njegov amanet ocu, a do tada dosadna svakodnevnica u selu, postaje dinamično i komično razotkrivanje svih likova i njihovih individualnih priča.

CIJENA ULAZNICE 5 KM

Prodaja karata u KC Altindag-Visoko od srijede, 16.11.2022. godine svaki radni dan od 08:00-18:00, a subotom do 16:00 sati.

RTV Visoko