Javni poziv za kantone i JLS za podnošenje prijava za učešće u implementaciji Programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ (SDG2BiH)

Dijeli

Javni poziv za kantone i jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini za podnošenje prijava za učešće u implementaciji Programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ (SDG2BiH) otvoren je od 21.10.2022. do 21.11.2022. godine. SDG2BiH finansira Vlada Švedske a implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, uz koordinaciju ureda Rezidentne koordinatorice UN-a.

Cilj ovog poziva je odabir do 8 JLS i 3 kantona kojima će se pružiti podrška u:

  • Procesu lokalizacije i operacionalizacije Ciljeva održivog razvoja kroz sistemsku implementaciju strategija razvoja kantona i JLS;
  • Razvoju i pripremi dokumentacije za strateške projekte koji doprinose ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja;
  • Pripremi i implementaciji razvojnih projekata.

Poziv je namijenjen JLS i kantonima koji imaju uspostavljen funkcionalan sistem upravljanja razvojem, ostvaruju značajne razvojne rezultate, vode računa o najugroženijim grupama stanovništva te žele postati istinski lideri u provođenju Ciljeva održivog razvoja. Smjernice za podnosioce prijava, dodatne informacije, kao i sve materijale Javnog poziva, možete pronaći na web adresi https://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=96507.

sogfbih.ba