Izvor nade: Akcija Iftari ’23 – Dijelimo nadu

Dijeli

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako bismo stekli zadovoljstvo i postali bolji ljudi. 

Kroz sve potrage, vrijednosti, dobročinstva, susrete i mnogobrojna dobra što smo zajedno prošli svih 13 zajedničkih ramazana u Fondaciji “Izvor nade” – počinjemo pripremu za još JEDAN, nadamo se spoj svih dobrih praksi, dijeljenih iftara, posjeta onima osamljenim po lijepoj nam Bosni i Hercegovini i uvijek svestrane podrške ramazanskom domskom životu mladih.

A ove godine, uslijed teških događaja, da kao jedna zajednica pomognemo narodu Turske i Sirije, u mjesecu koji nosi jasan dokaz puta i razlikovanja dobra. Suosjećajući se s narodom stradalim u zemljotresu koji je odnio na hiljade života, u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba ćemo dijeliti iftare na terenu, i paketiće za djecu jetime. Neka nam svima ljepote i poruke ovog najodabranijeg mjeseca budu vodilja.

Pozivamo vas da budete ponovo tu, za sebe i druge, priključite se akciji “IFTARI 2023.” u punini – Da nam ovo bude mjesec dobra i lijepih djela. Da se probudimo iz sna i nemara. Da u Mjesecu za darežljive i izdržljive, budemo od bogobojaznih.

Koliko smo zahvalni; Koliko se sjećamo; Koliko se obraćamo; Koliko tražimo oprost?

Da pustimo “kontrole drugih”, a okušamo mjesec samokontrole?

Da oporavimo samilost, dobrotu i ljubaznost?

Da se podsjetimo na zajedništvo?

Koja mjesta planiramo posjetiti?

Ove godine u planu imamo obilazak osam općina u Bosni i Hercegovini  u:

  • Zvornik, 25.3.2023.
  • Jajce, 29.3.2023.
  • Kozarac, 1.4.2023.
  • Kotor Varoš, 5.4.2023.
  • Duvno, 8.4.2023.
  • Modriča, 12.4.2023.
  • Bratunac, 15.4.2023.
  • Prozor, 19.4.2023.

*Planiramo ukupno podijeliti preko 2500 iftara i 800 dječijih paketića u Bosni i Hercegovini, Siriji i Turskoj!

Kako radimo akciju “IFTARI 2023.”?

Iftare pripremamo u kuhinji Studentskog doma u Sarajevu, iste pakujemo u catering posude i transportujemo do lokacija i zajedno iftarimo sa domaćinima.

Na ovom putu pozivamo Vas da svojom donacijom pomognete ovu akciju i učestvujete zajedno u karavanama dobra. Budimo zajedno u ovom, za sve nas, izazovnom vremenu.

Šta biste trebali znati još o akciji “IFTARI 2023.”?

Akcija “Iftari 2023.” koordinirana je u saradnji s Rijasetom IZBiH, glavnim imamima i imamima džemata koje posjećujemo.

Procjenjujemo da bi za ovogodišnju akciju prosječna uplata iznosila 10,00 KM po osobi. Naravno, kao i uvijek, iznos uplate može biti veći ili manji u zavisnosti od vaših želja i mogućnosti.

Za Siriju i Tursku

Suosjećajući se s narodom Sirije i Turske stradalim u zemljotresu koji je odnio na hiljade života, ove godine planiramo u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba podijeliti 1000 iftara, i 150 paketića za djecu jetime. Teško iskušenje u vremenima koja su teška. Vremenima u kojima se dodatno i iznova moramo podsjećati na svoje vrijednosti, i malo ih više živjeti. A svijest, od Boga dar, sa sobom nosi i odgovornosti. Nadamo se da ćemo biti ruka koja će unijeti s iskrenim nijjetom, malo svjetlosti u živote onih koji se nose s nedaćama. Želimo biti dijelom dobra. Jer naše je samo ono što damo. Za narod Bosne i Hercegovine, i narod u Siriji i Turskoj.

Sva sredstva koja preteknu nakon pokrića troškova biće usmjerena za finansiranje iftara studenata u studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić”, i drugih aktivnosti i projekata koje Fondacija realizuje.

Fondacija u cilju transparentnosti rada svoje godišnje finansijske izvještaje objavljuje na web stranici. Izvještaje možete pogledati klikom na link.

Uvjereni smo da ćete se i ove, kao i prethodnih godina odazvati i uključiti u našu zajedničku akciju “IFTARI 2023.”, koju organizujemo već 14. godinu.

Do sada posjetili smo preko 203 mjesta širom Bosne i Hercegovine i podijelili preko 21728 iftara i 3107 dječijih paketića.

Mubarek mjesec Ramazan prilika je za sve nas da se suočimo sa potrebama drugih i da im bar jedan dan u godini pokažemo da nisu sami i zaboravljeni. Stoga Vas pozivamo da zajednički iskažemo solidarnost, brigu i pažnju, te da zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna. Jer  imamo odgovornost.

Kako dobiti više informacija?

Za sva pitanja o akciji “IFTARI 2023.” stojimo Vam na raspolaganju i putem:

Telefon/WhatsApp/Viber: +387 62 440 620 (Tarik Agetović)

Telefon/WhatsApp/Viber: +387 61 866 923 (Naida Kokić)

E-mail: info@izvornade.com

Facebook: Facebook stranica Izvor nade.

Kako izvršiti uplatu?

Uplate je moguće izvršiti na:

– na blagajnu Fondacije

– na račun Fondacije (sa naznakom za akciju “IFTARI 2023.”)

– online (Paypal račun)

UPLATE IZ BIH:

Naziv Fondacije: Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “IZVOR NADE”

Adresa Fondacije: Butmirska cesta 18d, 71210 Ilidža, Sarajevo, BiH

Banka: PRIVREDNA BANKA SARAJEVO DD

Svrha doznake: “Akcija “IFTARI 2023.”

Broj računa: 1011010051369490


UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

Naziv Fondacije: Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “IZVOR NADE”

Adresa Fondacije: Butmirska cesta 18d, 71210 Ilidža, Sarajevo, BiH

Banka: PRIVREDNA BANKA SARAJEVO DD

Svrha doznake: “Akcija “IFTARI 2023.”

Devizni žiro račun: BA1011010051369490

SWIFT: PBSCBA22

IBAN: BA391011010051369490


PAYPAL
 račun, klikom na sljedeći link:

https://www.paypal.me/FondacijaIzvornade

Za nove potrage i pronalaske!

Svako dobro,

Vaša Fondacija Izvor nade.