Intenzivirani radovi na izgradnji Ambulante u Poriječanima 

Dijeli

Povodom 29.augusta Dana Grada Visokog danas smo obišli radovi na izgradnji Ambulante porodične medicine u Porječanima. Posebnu zahvalnost prisutni su ovom prilikom uputili Amiru Jamakoviću koji je donirao zemljište, kao i Anesu Prohiću koji finansira izgradnju.

– Veliko mi je zadovoljstvo da na Dan Grada u Porječanima imamo realizaciju ovako važnog projekta i svi trebate biti zadovoljni i ponosni, a posebno jer ploču otkrivamo na Dan Grada Visokog i što istu obilježavamo na cijeloj teritoriji Visokog. U proteklom periodu usmjerili smo značajna sredstva u stabilizaciju Doma zdravlja Visoko, jer smo zatekli velike dugove, koje smo uspjeli da vratimo, saniramo stanje, ali i nabavimo svu neophodnu opremu. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Mirza Ganić, a onda se posebno osvrnuo i na visočke privrednike.

– Hvala Bogu imamo dobre privrednike i ljude koji su partneri lokalne vlasti. Iako su bili nazivani različitim imenima s ponosom ističem da imamo partnere koji svoje finansije ulažu za dobro svih nas. Ovo je prva faza koja košta preko 100.000 KM, a ovi ljudi su ta sredstva usmjerili upravo za ovo dobro. Ovo je primjer kako se radi i gradi, iskren nijet, čista duša i realizacija nikada neće biti upitna. – poručio je gradonačelnik Ganić.

(Visoko.gov.ba)