I ovo je BiH: Hamza Turulja ocu za rođendan poklonio umru

Dijeli

Seniorski prvak Balkana u karateu Hamza Turulja svom ocu za rođendan poklonio je odlazak na umru. Na društvenim mrežama podijelio je emotivan video i poruku.

“Nijedna medalja, pobjeda ili priznanje nisu važni i bitni kao porodica.

Moj babo, moja vječita podrška, oslonac, prijatelj bez interesa, čovjek koji je spreman uraditi sve za mene i za moje snove. Ne postoje riječi kojima bih opisao takvo iskreno, pošteno i ponekad u dobroti i naivno biće kao što je moj babo. Vjera i zahvalnost Gospodaru mu je uz porodicu na prvom mjestu, zato sam odlučio da mu za njegov 67. rođendan poklonim putovanje na najsvetije mjesto na planeti.

Iako znam da mu se nikad neću moći odužiti i zahvaliti za sve što je za mene uradio i radi, svojim pobjedama, uspjesima i lijepim ponašanjem želim da mu pokažem da je odgojio jednog čestitog i poštenog insana kakav je i on sam.

Ovim želim da potaknem i druge da čine dobro svojim roditeljima jer oni to zaslužuju, da ih ne uzimamo zdravo za gotovo jer oni nisu vječni, a nažalost mnogi ti shvate tek kad ih izgube.

Babo sutra ako Bog da putuje i želim da mu Bog da puno zdravlja, sreće i ljubavi i da bude moj pravi i iskreni prijatelj kao i do sada. Umra Mubarek moj babo”, poručio je Hamza.