Godina dana od smrti Džene Gadžun: Danas protesti

Dijeli

Danas je godina dana od smrti malene djevojčice Džene Gadžun. Dvoipogodišnja djevojčica je došla na rutinsku operaciju kapka, ali je usljed komplikacija završila tragično.

Slučaj njene smrti ni nakon godinu dana nije rasvijetljen, zbog čega će danas biti održana protestna šetnja u Sarajevu. Roditelji malene Džene, Muris i Amila pozvali su sve građane da ih danas podrže.

– Ispred Vlade Kantona u 9 sati sa pitanjima za Harisa Vranića! Zatim se selimo ispred Tužilaštva sa početkom u 10 sati… Pravda za našu Dženu! – napisala je Amila Gadžun.

Muris Gadžun je ranije za portal “Avaza” rekao kako na ovaj simboličan dan mora izaći na ulicu kako bi tražio pravdu za svoje dijete.

– Eto vidite dokle su nas doveli da moramo da dođemo da tražimo pravdu ispred njihovih vrata. Bit će jako teško, ali šta ću, ja moram izaći na ulicu da tražim pravdu za svoje dijete – rekao je Gadžun.

Gadžun je objavio na Facebooku kako će se sa djecom prvo pojaviti ispred Vlade Kantona Sarajevo, kako bi razgovarao sa ministrom zdravstva Harisom Vranićem.

– Obzirom da Haris na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreža, ovog puta ću doći lično u Sarajevo, a nadam se da će on imati ljudskosti i hrabrosti da mi lično u oči odgovori na postavljena pitanja. Ispred Vlade KS zadržat ću se do 10 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu Tužilaštva – napisao je Muris Gadžun.

Vijesti.ba