Formiranje Vlade i skupštinske većine u ZDK- Šestorka skupila potpise, kažu da idu u formiranje vlasti

Dijeli

U zgradi Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održana je press konferencija predstavnika šest stranaka, koji su najavili da će formirati novu Vladu i skupštinsku većinu u ZDK. Iako je u medijima ranije objavljen “raspored fotelja”, na presici je rečeno da “dogovori još traju i da to nisu konačne pozicije”.

Učesnici kažu da će “nastaviti dogovore oko programske koalicije”, te drugim detaljima, prije ozvaničenja Vlade. Prema najavama novu vlast u ZDK će činiti zastupnici Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad, Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte, Naroda i pravde, Narodnog evropskog saveza i Naše stranke.

Proteklih sedmica vršeni su intenzivni pregovori o formiranju nove Skupštinske većine i Vlade ZDK. Na press konferenciji koja je održana medijima su se obratili predsjednik BHI-KF Fuad Kasumović, povjerenik KO DF ZDK Goran Bulajić, predsjednik KO SDP BiH ZDK Mirsad Mahmutagić, Mesud Ajanović predsjednik NiP ZDK, Behija Kulović povjerenica KO Naša stranka ZDK i Hašim Mujanović ispred NES ZDK.

Foto: Zenicablog

Zenicablog