Demanti GO SDP Visoko

Dijeli

Na adresu portala ViMedia.info stigao je demanti GO SDP Visoko, na tekst: “Debakl u visočkom SDP-u! Nije održana najavljena šetnja gradom sa Denisom Bećirovićem” u kojem naš portal optužuju i u kojem se može zaključiti da je to stav pojedinca, a nikako Gradske organizacije.

Demantijem GO SDP Visoko naglašava da je u tekstu koji smo objavili danas iznesena neistina na događaj koji se trebao održati sa zajedničkim kandidatom opozicije Denisom Bećirovićem.

U tekstu “Debakl u visočkom SDP-u! Nije održana najavljenašetnja gradom sa Denisom Bećirovićem” je napisano da: ujedinjena opozicija mjesecima baca prašinu u oči građanima Bosne i Hercegovine plasirajući priču o opoziciji, dok paralelno na lokalnim nivoima ili kantonima čini vlast. Krenimo redom:

Tuzla- SDP gradonačelnik, do februara 2022.godine u ovom Kantonu činili su vlast na čelu sa premijerom SDP-a.

Sarajevo- SDP gradonačelnica, te zajedno sa još dvije stranke vode Kanton Sarajevo.

Unsko-sanski kanton- SDP u vlasti.

O drugim političkim opcijama, koje su, također, dio ujedinjene opozicije i zbunjuju građane svojim stavovima dok paralelno čine vlast i šire od SDP-a, nećemo govoriti.

S obzirom da nije praksa da se piše demanti na demanti, sami procijenite namjeru GO SDP Visoko.

Da stvar bude još apsurdnija u demantiju se navodi da je predsjednik GO SDP Visoko došao da se izvine građanima koji nisu obavješteni, a zvaničnu obavijest, ni u trenutku kada su saznali, nisu javno podijelili, kao što su šetnju najavljivali. Na šta GO SDP Visoko konkretno misli, u ovom dijelu demantija, ostaje pod upitnikom, s obzirom da smo pisali da se jedini predsjednik pojavio?!

Bilo bi mudro kada bi GO SDP Visoko shvatio da se informacije prenose i da se izvor uvijek navodi, a veliki pomak za ovu organizaciju bi bio da shvati da medij nema nikakve veze sa nadležnostima Grada i putem na Dubravama, kao ni cijevima na Muhašinovićima. Također, stavljajući metu na čelo portalu koji je prenio informaciju građanina koji se jedini pojavio sa predsjednikom, je ništa drugo nego neznanje i pucanje sebi u koljeno kada treba najviše da trčiš.

Nazivajući režimskim medijem jedan portal zato što piše ono što ne pogoduje u datom trenutku organizaciji koja više vremena provodi svađajući se po društvenim mrežama, nego baveći se konkretnim poslovima organizacije, je krajnje drsko, maliciozno, neiskusno, bezobrazno, nisko, diktatorski, samoljubno, bahato i necivilizacijski, te na osnovu subjektivnih osjećaja GO SDP Visoko je sa rukama preko očiju krenuo pretrčavat aerodromsku pistu.

Demanti objavljujemo u cjelosti:

SDP Visoko: Demantujemo neistine koje su iznesene na portalu vimedia.info

Članak koji je 14.08.2022. godine objavio novoosnovani portal vimedia.info sadrži samo i isključivo neistine. Posjeta Denisa Bećirovića Visokom je odgođena zbog proloma oblaka koji je počeo oko 16:30h, a pozvani simpatizeri i članovi stranaka su odmah o tome obavješteni. Opreza radi, predjednik GO SDP BiH Visoko, Belmin Zukan je došao na lice mjesta da bi se građanima koje eventualno nisu na vrijeme obaviješteni izvinio, te je prisutnim policajcima rekao „šetnja se prolongira zbog kiše“. O novom terminu posjete ćemo obavijestiti građane.

Da su u strahu velike oči potvrđuje i ovaj, novi u nizu napada na SDP Visoko. „Nezavisni“ portal, osnovan ovo ljeto pred izbore nema podataka ni o uredniku ni o angažovanim novinarima, a naslovnica ovog „nezavinsog medija“ izgleda kao stranica SDA Visoko. SDP Visoko ne može uticati na vremenske neprilike, ali politika koju provodi SDA može učiniti da Dubrave ne ostanu bez ceste nakon svake kiše, a da Muhašinovići uprkos „mega cijevima“ ne poplave. Pozivamo ovaj „nezavisni medij“ da se umjesto opozicijom zabave kapacitetima SDA da riješe barem ove iznad navedene probleme.

​GO SDP BiH Visoko

***

S poštovanjem,