Centralna izborna komisija BiH izdala novu Naredbu Glavnom centru za brojanje

Dijeli

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 67. sjednici donijela novu Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. U cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje ima manje glasačkih listića u odnosu na broj potpisa, po službenoj dužnosti naređeno je Glavnom centru za brojanje da izvrši uvid u vreće sa glasačkim listićima za druge nivoe datog biračkog mjesta, kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću.

Ukoliko se u nekoj drugoj vreći pronađu nedostajući glasački listići Glavni centar za brojanje će utvrditi izborne rezultate za taj nivo sa tim glasačkim listićima.

Uvid u sadržaj vreća sa glasačkim listićima potrebno je izvršiti za sljedeća biračka mjesta:

Predsjedništvo BiH: 093A112; Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH: 093A086, 093A112; Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH: 200C020; Skupštine kantona: 093A121, 093A086, 093A034, 136A003.

Uvid u sadržaj vreća sa glasačkim listićima potrebno je izvršiti odmah, navedeno je u Naredbi.

Naredba će biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim posmatračima, saopćeno je iz CIK-a.

Fena