BZK “Preporod”: Izložba “Slovom o slovu: Tragovima bosanske pismenosti”

Dijeli

Izložba “Slovom o slovu: Tragovima bosanske pismenosti” koju su organizovali BZK “Preporod”, Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu, a u saradnji JU Centar za klturu, sport i informisanje Visoko još uvijek je postavljena u KC “Altindag” Visoko.

Sretni smo što je izložbu posjetili skoro 1000 posjetilaca, prije svega zahvaljujući organizovanim posjetama učenika visočkih škola. Ovom prilikom se zahvaljujemo rukovodstvu i profesorima, prije svega MSŠ “Dr. Hazim Šabanović”, Gimnaziji “Visoko”, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko, BPK sa internatom Lješevo. Možemo slobodno reći da je izložba ispunila svoj cilj, a to je, da posebno mladima, približi jedan mali, ali izuzetno važan dio naše bogate prošlosti. Izložba je otvorena do subote 5. novembra kada nastavlja svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu.

Zahvaljujemo se našem gradonačelniku gospodinu Mirzi Ganiću koji je, kao pokrovitelj, prepoznao važnost ovog projekta, a zahvalnost upućujemo i medijima koji su svojim izvještavanjem doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog događaja.

BKZ Preporod Visoko