Aida Begić o premijeri filma “Balada”: Bila sam neobično opuštena, te momente treba krasiti za radost, a ne za nervozu

Dijeli

Sinoć je u sklopu 28. Sarajevo Film Festivala svjetsku premijeru imao film Aide Begić “Balada”.

Upravo Aida je bila gošća večerašnjeg izdanja naše emisije “Dobrodošli u Srce Sarajeva”, posvećene Sarajevo Film Festivalu.

– Bila sam nekako neobično opuštena za ovu premijeru. Prvo što sam i ja zrelija i starija, pa čovjek negdje izgori u tim nervozama, prevaziđeš neke stvari i onda ustvari shvatiš da ti važni trenuci prođu u nervozi umjesto u radosti. To je zapravo velika radost. Trudiš se toliko da uradiš film, napokon dođe taj divni, veliki trenutak da ga podijeliš sa publikom i onda si nervozan. Prođe ti taj trenutak u tom stanju. Drago mi je da sinoć nije bilo tako. Bila sam baš sretna, uživala sam, bila sam potpuno svjesna svakog trenutka, nije mi “zujalo u ušima”. Tako da, bilo je divno, priča nam Aida.

Ljude koje je srela, kaže, bili su sretni i svidio im se film. Posebno ističe radost što se mladim ljudima sviđa film.

– Čini mi se da osjećaju da je to novo poglavlje koje smo svi zajedno otvorili u mogućnostima bh. filma, jezika i estetike. Mislim da je to njima važno jer treba i njih povesti u neku novu priču koja je drugačija od ovog što smo do sada svi zajedno živjeli i radili. Naravno, nisu mi prilazili ljudi kojima se ne sviđa film. Ima i takvih, što je sasvim prirodno, ističe.

(Oslobođenje)