Agro-Vis uskoro postaje kantonalno udruženje

Dijeli

Krajem mjeseca septembra u Udruženju poljoprivrednika “Agro–Vis“ održan je sastanak Upravnog odbora na kojem su donesene veoma bitne odluke, jedna od značajnijih je ta da će općinsko udruženje uskoro postati kantonalno udruženje, sve u svrhu ostvarivanja većih prava ali i radi širenja i napredovanja samog udruženja.

„Svi smo se usaglasili oko prelaska sa općinskog u kantonalno udruženje, također smo razmatrali naše aktivnosti tokom ove godine. Održali smo više sastanaka sa ministrom poljoprivrede u Vladi ZDK i konstatovali da uspješno privodimo kraju ovu sezonu što se tiče aktivnosti u udruženju. Još uvijek ima berbi nekih kultura ali u manjim količinama, a predstoji nam sezona jesenje sjetve: špinata, mladog luka i salate. Također, odlučili smo proširiti se i na proizvodnju žitarica“- otkrio nam je Mirsad Dervišbegović, predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Agro-Vis“.

Udruženje poljoprivrednika „Agro-Vis“ trenutno broji oko 70 aktivnih članova, a na području našeg grada registrovano je oko 100 dunuma obradive plasteničke proizvodnje. Kad je riječ o podsticajima iz Gradske uprave, otkrio nam je da su u protekle dvije godine izdvojena značajna sredstva za podršku poljoprivrednoj proizvodnji u Visokom, te da se nadaju da će podršku imati i u narednom periodu.

RTV Visoko