Draginja Vuksanović (SDP) podnijela ostavku na sve funkcije nakon fijaska na izborima u Crnoj Gori

Dijeli

Predsjednička kandidatkinja SDP-a, Draginja Vuskanović podnijela je ostavku na sve partijske funkcije i na mjesto zastupnice u Skupštini Crne Gore nakon katastrofalnog rezultata na izborima za predsjednika.

Foto: Twitter

Naime, Vuksanović je osvojila 3,2 posto glasova što ju je smjestilo na peto mjesto od ukupno sedam kandidata. Lošiji rezultat od Vuksanović imali su Goran Danilović (1,4 posto glasova) te Jovan Radulović (0,8 posto).

“Želim da ponesem odgovornost za jako loš izborni rezultat. Odgovornost ću podnijeti tako što podnosim ostavku na sve partijske funkcije i na mjesto zastupnice u Skupštini”, poručila je ona .

Ističe da sve što je do sada radila u političkom životu bilo iskreno za dobrobit svih građana Crne Gore.

“Sve ove godine trudila sam se da doprinesem demokratičnosti i moje dalje djelovanje bit će da sa pozicije profesorice Pravnog fakulteta dalje edukujem i obrazujem mlade generacije”, kazala je Vuksanović Stanković.

U drugi krug izbora u Crnoj Gori prošlo su aktuelni predsjednik Milo Đukanović koji je osvojio 35, 3 posto glasova te Jakov Milatović sa 29,2 posto osvojenih glasova. Prema pravilima, drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 2. aprila, a novi predsjednik Crne Gore bira se na mandat od pet godina.

Klix.ba