Đukanović poručio da je svaki kandidat slabiji od njega, Milatović odgovorio: Šaljem te u penziju

Dijeli

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je da je ovo još jedan transparentan demokratski proces i da su izbori protekli u mirnoj atmosferi.

“Želimo potvrditi da je Crna Gora svakim danom sve bliža svom strateškom cilju i da je sve bliža onome što je krajnji cilj politike – kvalitet života u Crnoj Gori zasnovan na kvaliteti građana Evropske unije”, rekao je Đukanović.

Istakao je kako su u prvom krugu ostvarili upravo ono što su planirali, preko 120.000 glasova.

” Smatram to vrijednim rezultatom koji me ispunjava zadovoljstvom”, rekao je Đukanović.

On je rekao da su rezultati ovih izbora potvrdili da su Crnoj Gori potrebni parlamentarni izbori.

Zahvalio je svim građanima koji su ga podržali i čestitao protivnicima, te da je na njemu da u sljedećih 14 dana sačuva i poboljša svoju prednost.

Istakao je kako očekuje pobjedu, te da je svaki kandidat koji dođe “slabiji od njega”.

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, koji je prošao u drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, najavio je večeras da će pobijediti Mila Đukanovića.

“Ovo je pobjeda svih onih koji su 30 godina nosili baklju slobode, onih koji su bili diskriminirani, čija su djeca živjela trbuhom za kruhom, koji su bili siromašni. Ovo je pobjeda za ravnopravniju i pravedniju Crnu Goru“, rekao je on.

On je zahvalio svim strankama i listama koje su ga podržale i istakao da je ovo “pobjeda cijele Crne Gore, pobjeda koju su čekale generacije i generacije”.

Prema njegovim riječima, 2. aprila Đukanovića će poslati u “političku penziju”.

Milatović je zahvalio i medijima, intelektualcima i građanskim aktivistima koji su željeli bolju i pravedniju Crnu Goru.

Podsjećamo, kandidati za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović (DPS) i Jakov Milatović (Pokret Evropa), ići će u drugi krug predsjedničkih izbora u ovoj državi koji će se održati 2. aprila.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju na temelju 98,6 posto obrađenog uzorka, Milo Đukanović osvojio je 35,4 posto glasova, Jakov Milatović osvojio je 28,7 posto, a Andrija Mandić 19 posto. Na četvrtom mjestu je Aleksa Bečić sa 11,3 posto, Draginja Vuksanović Stanković ima 3,2 posto, Goran Danilović 1,5 posto, a Jovan Radulović 0,8 posto.

Foto: Radio slobodna Europa

Klix.ba